Team Amsterdam naar kwartfinale van World Tour Final

Team Amsterdam naar kwartfinale van World Tour Final

Team Amsterdam heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Tour Final in Japan. Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst en Aron Royé slaagden er zaterdag in Utsunomiya in de laatste acht te bereiken door een van de twee duels in de groepsfase te winnen.

De Nederlanders verloren eerst met 21-13 van het als eerste geplaatste Riga uit Letland, maar wonnen daarna in een spannende wedstrijd met 21-19 van Edmonton uit Canada. Het was opvallend dat de vier Nederlanders in de eerste wedstrijd tegen Riga geen enkele tweepunter raak schoten. Royé en Van Vilsteren waren goed voor elk vier punten. Tegen Edmonton scoorde Team Amsterdam wel vijf tweepunters en die kwamen alle vijf van Jesper Jobse, die tekende voor 11 van de 21 punten. Bij Edmonton scoorde Kyle Lowry, die zes seizoenen als prof bij St. Petersburg in Rusland actief was, ook 11 punten.

Voor dit resultaat eindigde Team Amsterdam als tweede in groep A en staat het nu zondag in de kwartfinale tegenover het Sloveense Piran. Die wedstrijd wordt gespeeld om zondagochtend half zeven Nederlandse tijd en is te volgen via de livestream op de website van FIBA.

Coach Brian Benjamin was tevreden over het resultaat op de eerste dag van de World Tour Final, maar niet over het spel van Team Amsterdam: “We speelden tegen twee directe concurrenten die straks bij ons in de poule zitten bij het eerste OKT. Tegen Riga verliezen we ruim en tegen Edmonton hebben we een uitzonderlijke wedstrijd van Jesper met vijf tweepunters nodig om ‘m eruit te slepen. Over twee wedstrijden gezien zijn we beter gaan verdedigen, die lijn willen we zondag doortrekken naar de kwartfinale tegen Piran, het Sloveense nationale team, ook een concurrent op OKT 1. We zijn er door en zondag is het de finaledag met nieuwe kansen. Wij zijn de enige ploeg bij de laatste acht die geen World Tour-toernooi hebben gewonnen, dus dat we er staan, zegt toch iets over hoe knap het is om daar bij te zijn. Tegelijkertijd is het de kans om daar verandering in te brengen.”

Bron: basketball.nl