3×3 Basketball Community

3×3 Basketball Community

De Nederlandse Basketball Bond heeft Dyna’75 gevraagd of zij wilden deelnemen aan het activatieprogramma voor het WK 3×3 basketball in Amsterdam in 2019. Hierop werd positief en enthousiast gereageerd door Nienke van der Werf. Wel werd gelijk voorgesteld om dit niet alleen voor Heerenveen te organiseren maar een programma op te zetten om te komen tot een Friese 3×3 community. Er werd bij de provincie aangeklopt voor subsidie en deze aanvraag werd door provincie Fryslan gehonoreerd. Dit samen met een mooie bijdrage vanuit de NBB konden we van start met dit programma. Inmiddels zijn al een aantal Friese basketballverenigingen aangesloten bij deze community We Here Fryslan.

Ondertussen zijn ook contacten gelegd met andere organisaties om te komen tot een groot netwerk waar we mee kunnen verbinden vanuit onze community. Als eerste natuurlijk 3×3 Unites. Maar ook het beachvolleybal in Heerenveen wil graag samenwerken en ook de Free Running organisatie van Eijer-producties uit Gorredijk. Ook zijn er positieve gesprekken met de stichting House of Talents om te kijken of we kunnen samenwerken.

Ondertussen is er een samenwerking tot stand gekomen met ARIS uit Leeuwarden. Samen trekken we op om deze community inhoudt te geven. ARIS is gastheer voor samenkomsten met de Friese verenigingen om te kijken waar de verenigingen tegen aanlopen en ondersteuning kunnen gebruiken. Daarnaast ook om te kijken hoe we elkaar kunnen steunen.

Zo krijgt de 3×3 community steeds meer vorm. Mochten er mensen en of organisaties interesse hebben in deze community we staan open voor samenwerking met die partijen die mee willen werken aan versterking van de sport in Friesland. En niet alleen sport, dans en cultuur zijn ook onderdeel van een urban community.
Dus schroom niet om te reageren. Dat kan via ons contactformulier op deze website.

Bezoek ook onze facebook pagina!