WE HERE Fryslân  – Aris Leeuwarden

WE HERE Fryslân – Aris Leeuwarden

Afgelopen maandag 24 februari heeft de tweede bijeenkomst verenigingsondersteuning voor Friese basketbal verenigingen plaats gevonden. De avond stond in teken van 3×3 basketbal, hoe kan 3×3 een bijdrage leveren aan Friese basketbal verenigingen. Aanwezig waren afgevaardigden van BV Arrows, HBV Hornets, Green Lions, Dyna’75 en BV Leeuwarden. DIO Oosterwolde en Quintas Lemmer wilden er graag bij zijn maar waren verhinderd. Zij hebben aangegeven dat zij graag betrokken willen blijven.

Doel van de avond was om de mogelijkheden te delen en/of onderzoeken die 3×3 basketball biedt voor verenigingen. Dit vanuit een gezamenlijke discussie maar ook sprekers met ervaring in 3×3 basketball.

Inspiratie

De avond werd gestart met een update vanuit WE HERE Fryslan. Met ontwikkelingen in het sportakkoord, nieuwe activiteiten en een terug blik op 2019 waarbij er meer dan 4.000 mensen zijn bereikt door 3×3 activatie.
Bas Rozendaal was uitgenodigd om meer te vertellen over 3×3 basketball, 3x3Unites en zijn eigen ervaringen. Hierbij was ervaring uitwisselen en elkaar inspireren het doel. Bas heeft uitgelegd wat 3×3 een basketball vereniging te bieden heeft. Maar ook hoe hij life skills heeft geleerd en dit nu overbrengt op de volgende generatie middels 3×3 activiteiten. 3×3 is attractief, laagdrempelig en bied kansen om de basketball community te laten groeien.

Brainstormsessie

Na de inspiratie van Bas Rozendaal namens 3x3Unites en uitwisseling van eerdere activiteiten in Friesland zijn de verenigingen met elkaar in gesprek gegaan over nieuwe mogelijkheden en ideeën. Er kwamen diverse activiteiten aan bod zoals: pick up games, interne 3×3 competitie, toernooien enz.
Vanuit 3x3Unites hebben Marvin Dijkstra en Isa Sezen uit Heerenveen deel mogen nemen aan de instructors course. Hiermee hebben zij zich verder verdiept in 3×3 basketball en community building. Tijdens de sessie hebben zij aangegeven graag aangesloten verenigingen te willen helpen in het opzetten van nieuwe activiteiten en het bouwen aan een Friese basketball community. De ambitie is uitgesproken om bij aangesloten verenigingen een 3×3 toernooi te organiseren en daarnaast in te zetten op activatie in de betreffende regio. Marvin en Isa komen graag in contact om te kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen in het opzetten van een 3×3 aanbod. Daarbij is de mogelijkheid om naar de vereniging toe te komen en zo gezamenlijk de eerste stappen te zetten naar een aanbod tijdens de zomer periode.

Vervolg

De werkgroep 3×3 basketball voor het activeren, meer zichtbaarheid en organiseren van events is nu gestart. Op dit moment zitten de volgende verenigingen in de werkgroep: BV Arrows, HBV Hornets, Green Lions, Dyna’75 en BV Leeuwarden. Samen hebben zij contact over het verloop van de activiteiten en gaan zij elkaar ondersteunen waar mogelijk. Voor makkelijk contact hebben zij een whatsapp groep opgestart om laagdrempelig contact met elkaar te kunnen onderhouden. In ieder geval zal de nu afwezige verenigingen Quintas en DIO Oosterwolde meegenomen worden in de voortgang van de werkgroep.

Vanuit WE HERE Fryslân en Aris Leeuwarden zal dan zoveel als mogelijk gefaciliteerd worden zodat we samen echt stappen kunnen gaan zetten. Verenigingen die nog niet zijn aangesloten zijn uitgenodigd om alsnog aan te sluiten en mee te denken en samen aan de slag te gaan. Voor meer informatie kan je terecht bij Sierd Dijkman (Aris Leeuwarden) of bij Nienke van der Werf (WE HERE Fryslân).

Ook op facebook zijn we actief.

https://www.facebook.com/WE-HERE-Fryslân-2357437557846791/